Wat nu als ik Vrede vind in een kop koffie?

advertentieboekyogakrant1

 

20160622_162000    20160622_162015    20160622_154112

NU VERKRIJGBAAR !

‘Wat nu als ik Vrede vind in een kop koffie?’ (194 pagina’s, ISBN: 9789402150490) is gepubliceerd via het self-publishingplatform Brave New Books. Het boek is te koop bij bol.com (vul de titel van het boek ‘wat nu als ik vrede vind in een kop koffie’ in bij bol.com),  Bruna te Anna Paulowna en bij PuurNU zelf. Prijs E21,22.

 

Wat nu als ik vrede vind in een kop koffie, is het eerste boek, geschreven en  eigenhandig uitgebracht, door Cindy Brands.  Het eerste boek van haar hand is interactief, persoonlijk, down-to-earth en makkelijk leesbaar. “Als lezer word je aan de hand meegenomen je eigen diepte in”, zo zegt Esther Kamarik, die als één van de eerste het boek las.

“In de huidige samenleving draait het veel om presteren en dat geeft druk. Deze druk zet zich om in een vaak onprettige gemoedsrust zoals onrust, ongenoegen en over-spanning in het hele menselijke systeem. Dat hoeft niet. Je kunt je eigen leven prima bewandelen zonder die druk en spanning vanuit de buitenwereld. Je zal daar alleen wel voor naar binnen moeten keren om daar zaken op orde te stellen”, aldus Cindy.

Wat nu als ik vrede vind in een kop koffie ,is geschreven in de ik-vorm. Het boek draait om twee personen: de ik-persoon van waaruit het boek is geschreven en Pien, de mindfulness trainer die de hoofdpersoon begeleidt en ondersteunt in het proces van naar binnen keren.
Als lezer word je meegenomen in de reis die de ik-persoon aangaat. Achterhaalde regels, verwachtingen en patronen, die haar niet meer dienen maar wel lastig vallen, leert zij om te zetten in zaken die wel zinvol voor haar zijn in de levensfase waarin zij zit. Voor de lezer kan het boek, die langzaam geschreven is en dus makkelijk opneembaar, een warme steun zijn in mogelijke veranderingen die bij de lezer nodig zijn. Al lezende gaat dit vanzelf. Het verhaal is dusdanig geschreven dat het de lezer aan het reflecteren zet. Pien, de mindfulness trainer uit het boek, is er zowel voor de ik-persoon als gevoelsmatig voor de lezer zelf.

 

Ben je vast nieuwsgierig? Hier vast een voorproefje..;

Op de terugweg van Pien besluit ik naar mijn vriendin te rijden voor een bakkie koffie. Jawel, die vriendin die altijd op der luie gat zit te breien. Ik schaam me. Nooit heb ik haar gevraagd waarom ze zoveel breit of waarom ze altijd op die stoel zit. Ik had er alleen maar een oordeel over. Nu weet ik dat het mijn eigen bril is waarmee ik naar haar keek. Mijn bril die slecht zicht geeft, of gaf misschien, omdat ik vol zit of zat misschien, met mijn eigen regels, waarheden en overtuigingen en die ik dus projecteerde op mijn  vriendin. De sensaties die ik voelde als ik aan haar dacht of naar haar keek als ik bij haar was zeiden niets over haar maar alles over mij, ben ik nu achter. Aan haar denken of bij haar zijn, sereen en ontspannen als ze is, gaf me een ongemakkelijk gevoel en ik nam gewoon aan dat ik dat kreeg omdat ik me aan haar stoorde. Natuurlijk niet, ik heb het recht niet zie ik nu in. Het was mijn lichaam dat met me wilde communiceren en nu voel ik dat zij dat deed om me uit die gejaagdheid te willen halen. Ik interpreteerde het alleen verkeerd. Liet de communicatie van mijn lichaam naar mijn hoofd gaan, in plaats van dat ik haar eerst even aanhoorde en ik vervolgens op basis van die onprettige sensaties kon weten dat ik uit mijn grensgebied was en dat dat altijd in mezelf zit en met mezelf te maken heeft. Zoals ik het nu kan beoordelen vermoed ik dat ik, denkend aan mijn vriendin, uit mijn grensgebied kwam omdat ik eigenlijk gewoon jaloers ben op haar rust en kalmte en dat zij, in tegenstelling tot mij, wel overdag haar ding kan doen. Voordat ik naar mijn vriendin ga, stop ik eerst bij de winkel. Pien gaf me als tip een tennisballetje aan te schaffen om de stijfheid, voornamelijk ontstaan door spanning en stress, uit mijn rug te halen door een balletje tegen de muur aan de leggen en mijn rug er tegenaan te houden. Vervolgens, heeft Pien gezegd, draai je als het ware rondjes met je rug waarbij het balletje tussen de muur en je rug in blijft. De druk die je met je rug tegen het balletje geeft bepaal je zelf. Voel wat prettig voelt, zei ze.

 

Meer lezen? Bestel dan het boek.