Mindfulnesstraining

De training in aandacht oftewel Mindfulness is een training die je  leert weer te kunnen kijken zoals iets onherroepelijk al IS (en dat is nodig… immers, zonder zicht op hoe je huidige echt moment IS, is verandering onmogelijk)

Mindfulness: Een bewuste, open en milde aandacht, vrij van veroordelingen (vrij van goed/fout)

Steeds meer word Mindfulness bekend en gebruikt bij problemen (blokkades) die mensen ervaren in hun leven. Ook de reguliere geneeskunde heeft de werking van Mindfulness erkend en zet deze dan ook steeds vaker in om mensen te helpen in hun proces. Dat is mooi. Heel mooi, want Mindfulness werkt gewoon. Mindfulness beoefenen komt neer op een levenslange beoefening van aandachtig en aanwezig zijn om vanuit dat aandachtig en aanwezig zijn positieve actie te ondernemen om zaken in het leven aan te passen waardoor het leven prettiger zal worden. Mindfulness haalt de druk van de ketel zeg maar, en het fijne is dat je daarin zelf de regie houdt. En ook dat is mooi, immers, men weet zelf het beste wat goed is voor zichzelf.
Mindfulness gebruikt als eerste ingang het hoofd, het denken, om zo vanuit een stukje wilskracht de storende factoren in het leven te kunnen/durven herkennen en te onderzoeken, om zo deze storende factoren te erkennen en te aanvaarden waardoor een mogelijke verandering kan ontstaan.

Jon Kabat-Zinn was de eerste persoon die, op basis van een bewuste, open en milde aandacht, die vrij is van veroordelingen, een therapie ontwikkelde.
Deze therapie, Minffulness Based Stress Reduction, sloeg aan op vele fronten. Vele mensen werden verlost van hoofdpijn, hoge bloeddruk, slaapstoornissen en ook depressies konden afnemen.
Na deze resultaten werd de therapie op vele gebieden toegepast. Hierbij was de steeds terugkerende hoofdzaak de deelnemende mensen terug te brengen uit hun hoofd, naar het hier en NU.

PuurNU biedt deze training aan middels een tweetal trainingen (zie submenu’s)  waarin je je openstelt om eens te kijken naar jouw leven, deze te ontmoeten om van daaruit dat wat er IS te erkennen en te aanvaarden. Dát geeft ruimte om jouw Leven vervolgens ‘spelenderwijs’  vanuit vrede, kalmte, rust en sereniteit vorm te geven.
Ik maak hierbij gebruik van het menselijk vermogen om te onderzoeken, te herkennen en te erkennen en aanvaarden. Van daaruit ga je ‘spelenderwijs’ doen vanuit aanwezig Zijn waarin verantwoordelijkheid en mededogen belangrijke onderdelen zijn.

Iedere week is er een bijeenkomst waarin we theorie behandelen en oefeningen doen. Elke oefening zal je helpen in het leren herkennen van -voor jou- ongezonde patronen die maken dat je je (op welk vlak dan ook) onrustig blijft voelen om vanuit dat herkennen -voor jou- gezonde patronen te ontwikkelen. Belangrijk hierin is, naast het inzicht dat alleen jij je eigen onrust kan verminderen, een grote nadruk op beoefenen. Mindfulness kent één belangrijke ‘doeregel’ en dat is dagelijks beoefenen.
Je kunt kiezen voor de 8-weekse training of de jaartraining (submenu’s).

De mindfulness training zoals Puur NU deze aanbiedt, laat je opnieuw contact maken met alle delen van jezelf (fysiek, emotioneel en mentaal) waarin je het zult gaan herkennen dat niets van wat er IS, is wie jij bent maar het er gewoon is…;  dit door bewust, open, mild en oordeelvrij aanwezig te zijn op ieder moment. Je komt aan in het huidige moment, het moment dat er écht toe doet omdat het huidige moment je laat zien wat jij nu eigenlijk echt nodig hebt..
De training laat je ook herkennen dat je oude overtuigingen, vaste patronen en onwaarheden met je meedraagt vanuit een overlevingsmechanisme die je nu niet meer dienen en dat herkennen geeft mogelijkheden tot veranderen.
De training geeft je een herkennend inzicht in jouw als mens waardoor je jezelf ineens een stuk beter zal begrijpen.

De training laat je voelen dat je leeft..  laat je voelen dat je mag ervaren… laat je voelen dat er geen goed is en geen fout…
De training geeft je jezelf.
Mindfulness is geen techniek of therapie, het is een manier van Leven waarin jij voelt dat jij jouw leven mág ervaren op een manier die bij jou past, ongeacht hoe en wat er is.