MINDFULNESS

Training Mindfulness bij PuurNU door Cindy Brands

 Mindfulness; van overleven naar Leven!

“Overleven versus leven; ondertussen (her)ken ik het verschil en dat maakt me een dankbaar en geïnspireerd mens.
Voor mij betekent overleven een leven vol stress, drukte en gejaagdheid waarin geen tot weinig ruimte is voor eigen inbreng. Alle (leef)tijd gaat op aan werk/school, huishouden/verplichtingen, kinderen/familie en het voldoen aan alle patronen, verwachtingen en issues die in het innerlijk systeem worden meegedragen.
Overleven staat voor mij gelijk aan reageren op wat er IS, wat gedaan ‘moet’ worden en hoe je daar vanuit eerdere ervaringen mee door blijft gaan.
Leven betekent voor mij doen wat je wilt zonder iets te moeten. Leven betekent voor mij zelf vorm geven aan mijn leven door het maken van keuzes die tegemoet komen aan wat ik belangrijk vind.
Leven staat voor mij gelijk aan antwoorden op wat er IS, wat ik wil dat gedaan word en hoe ik daar vanuit mijn huidige situatie en mijn huidige authenticiteit mee om wil en kan gaan.
Leven betekent voor mij dat ik het zie en herken wat er op mijn pad komt en ik daar op antwoord ipv dat ik afwachtend datgene alleen maar laat gebeuren.
Leven betekent voor mij actief meebewegen met wat leven geeft en overleven betekent vooŕ mij passief meebewegen.
En hoewel leven mijn absolute voorkeur heeft vind ik overleven zeker niet ‘fout’ of ‘slecht’ of ….. Immers, soms kun je niet anders dan overleven en dan is het maar mooi dat deze vorm van (over)Leven er ook is.
De vraag is alleen, herken je het…?”
– Cindy Brands, 2018 –

 

In de maatschappij waarin wij leven is het heel hard nodig om het verschil tussen ‘overleven’ en ‘leven’ voor jezelf duidelijk te hebben en dit vervolgens ook te kunnen herkennen.
Dat maakt het grote verschil in hoe jij je leven ervaart! Dat maakt of jij leeft óf overleeft.. Dat maakt of jij reageert of antwoord op jouw leven en wat daar in IS.
Reageren is automatisme wat overeenkomt met overleven, antwoorden is authenticiteit wat overeenkomt met leven.

 

Antwoord kunnen geven, en dus leven, zit in ieder mens en dus ook in jou.
Het probleem van overleven zit m niet in jouw als mens persoonlijk (er is helemaal niks mis met je!) maar heeft te maken met de drukte en overprikkeling van en in jouw systeem van je lichaam; je denken, je emoties, en (voor de dieper voelenden) je energetisch lichaam.
Deze drukte en overprikkeling worden weer veroorzaakt door bepaalde denkpatronen, verwachtingen, oordelen, kortom, op onbewust niveau word deze drukte en overprikkeling (onbewust!) door jou in stand gehouden. En dat maakt dat je ‘vast’ blijft zitten in reageren en dus in overleven. Antwoorden vanuit jouw authenticiteit, waarbij je rekening houdt met wat jij wil en aankunt, is dan vrijwel onmogelijk waardoor je door blijft gaan in die cirkel van reageren en overleven. Er is gewoonweg geen ruimte voor wat voor verandering dan ook.

 

En dat hoeft niet zo te Zijn. Echt niet.
Als jij je herkent in het verhaal van overleven versus leven en je herkent en erkent hierin dat je vast zit in dat overleven, in de drukte en gejaagdheid, dat je vast zit in reageren dan is de training Mindfulness; van overleven naar Leven voor jouw een mooi antwoord die je jezelf zou kunnen geven.
Deze training kalmeert het hele systeem met behulp van aandachtsbeoefeningen(klik) waarbij je gebruik maakt van praktische hulpmiddelen zoals het jezelf steeds opnieuw terugbrengen naar het NU, naar het moment waar je inzit, en dat met behulp van je adem, je bewegingen, je handelingen. Kortom, je gebruikt Leven zelf om in leven te komen. Doordat je kalmeert ontstaat er steeds meer ruimte om nader kennis met jezelf te maken waardoor je verwachtingen, je patronen en alles wat maakt dat jij vast blijft zitten in overleven door jouw word herkent. En herkenning is, naast kalmeren,  het begin van antwoorden. De training Mindfulness; van overleven naar Leven gaat hier ook diep(er) op in.

 

In de laatste 5 jaar hebben zo ongeveer 200 mensen bij PuurNU de overstap gemaakt van reageren naar antwoorden.
De meest voorkomende opmerkingen waren;

! Ik weet weer hoe ik mezelf kan ontspannen
! Ik voel me stukken prettiger nu ik weet en ook voel dat ikzelf mijn antwoorden mag en ook kan geven
! Heerlijk om weer te kunnen slapen
! Zo prettig om mijn gewonde ego te kunnen herkennen en deze liefdevol te begeleiden richting heling
! Ik voel me weer meer mezelf
! Nu snap ik hoe ik ‘werk’ en heb ik ook de ‘tools’ om hier zo nodig wat mee te ‘doen’
! Zo fijn om gewoon te zijn wie ik ben en waarbij ik, en ik alleen kan en mag besluiten als er dingen anders ‘mogen’

! Van chaos naar meer rust en vrede
! Eindelijk mag ik mezelf gewoon eens kl… voelen zonder dat ik het idee heb dat me wat mankeert… 

! Ik voel me nu verantwoordelijk voor mezelf en dat maakt dat ik ook beter voor mezelf kan zorgen
! stukje bij beetje begin ik te voelen en mezelf toe te staan dat ik niet moet maar dat ik mag
! Ik voel dat de commitment en overgave aan mezelf als beoefenaar van Mindfulness mij zeker helpt om mezelf te brengen waar ik heen wil en/of kan

 

Opgeven voor deze training kan via info@puurnu.net.
De eerstvolgende groepstraining begint na de meivakantie (tweede week mei) met als startmoment maandagochtend  7 mei 2018.
In principe is de maandagochtend (van 9.00 uur tot 11.00 uur) voor de verdere 7 weken het uitgangsmoment waarop de bijeenkomsten plaats vinden. Hierin is, in overleg met iedere deelnemer (we gebruiken hiervoor een whattsAppgroep) ruimte om eens van dagdeel te wisselen of een week over te slaan als dat (nog) beter uitkomt. Dit gebeurt als groep en dus met een ieders inbreng.
De investering voor de groepstraining is 240 euro.
Heb je al eens een Mindfulness training bij PuurNU gedaan en wil je ‘opfrissen’? Dan zijn is je investering 175 euro.
Individuele trainingen kunnen starten naar wens en in overleg, de investering hierin is 360 euro (voor een individueel opfristraining 295 euro).
Beide is inclusief de 8 bijeenkomsten, het werkboek en zo nodig wat extra ondersteuning per mail.
Volg je reeds Yoga bij PuurNU, dan betaal je voor beide trainingen 36 euro minder.
Ook een online training is mogelijk. Hiervan is je investering 200 euro. Voor meer info hierover kun je me mailen (info@puurnu.net).

 

Mindfulness; van overleven naar Leven! geeft je rust, meer vrede en al je EIGEN antwoorden.
Op een rijtje;
Mindfulness kalmeert je systeem en je gaat begrijpen, herkennen en toepassen  hoe je dat elk moment van je dag kunt doen.
Mindfulness laat je kennis maken met je eigen gedachtepatronen, verwachtingen, oordelen en overtuigingen welke je druk, moe en/of overprikkeld maken én hoe je hier op zou kunnen antwoorden.
Mindfulness brengt je in je leven zelf, in het moment, en dus in de ‘ruimte’ waar jij kunt antwoorden op wat er dan IS.
Mindfulness geeft mogelijkheden om van jou leven ook jouw leven te maken, IN jouw leven in plaats van (over)leven aan de zijlijn (en kies je even voor die zijlijn dan kan dat en mag dat óók een antwoord zijn).
Én;
Mindfulness geeft je jezelf, en dat is misschien nog wel het allerbelangrijkst.

 

Dit IS de training Mindfulness; van overleven naar Leven! bij PuurNU;

 • – 8 weken lang 1 bijeenkomst van ongeveer  2 uur
  – in deze bijeenkomst krijg je kennis, inzicht en inspiratie aangereikt welke word geïntegreerd door een meditatief oefenmoment en een aansluitende beoefening voor in je dagelijks leven
  – dit alles in een (werk) boek zodat je er thuis en in je dagelijks leven mee aan de gang kunt. Mindfulness kent maar één ‘regel’ en dat is dat jet het gewoon doét!
  – tijdens de bijeenkomsten extra uitleg indien nodig en extra oefeningen of ideetjes om je systeem te kalmeren
  – ook tijdens de bijenkomsten extra input vanuit de andere deelnemers waar jij je inspiratie uit kunt halen
 • De thema’s zijn als volgt;
  1e bijeenkomst HET BOUWEN VAN JOUW BRUG |KALMEREN
  2e bijeenkomst HET VERSTEVIGEN VAN JOUW BRUG | ONTMOETEN, HERKENNEN EN DOORBREKEN| VRIENDELIJKE AANDACHT!
  3e bijeenkomst HET VERSTEVIGEN VAN JOUW BRUG | HIER!
  4e bijeenkomst HET VERSTEVIGEN VAN JOUW BRUG | HERKENNEN, DOORBREKEN EN ONDERZOEKEN |
  IDENTIFICATIE
  5e bijeenkomst HET VERSTEVIGEN VAN JOUW BRUG | IDENTIFICATIE
  LOS(SER) KOPPELEN
  6e bijeenkomst HET VERLOOP VAN JOUW BRUG | MONA-PUDDING |
  EIGEN ANTWOORDEN
  7e bijeenkomst ZELF-SABOTAGE VAN JE BRUG | MOETEN = WILLEN |
  ONGEMAK VEROORZAAK JE ZELF
  8e bijeenkomst JE KAN HET! EN ZO NIET, DAN BEGIN JE GEWOON OPNIEUW

– zo nodig extra ondersteuning via mail of whattsApp gedurende je ‘oefen’ weken
– (vrijwillige) deelname aan de Mindfulness groepsApp welke je gedurende je oefenweken af en toe een reminder geeft

– en als je wilt kom je kosteloos 4 lessen Yoga meedoen ter ondersteuning en verdieping van het proces wat je bent aangegaan (niet verplicht).

 

Dit vonden enkele van de deelnemers:

 Bij Cindy heb ik 1 op 1 de mindfulness training gevolgd. Ik zat niet lekker in mijn vel en het voelde alsof al mijn energie weg druppelde en alleen negatieve energie voor in de plaats kwam. Cindy neemt echt de tijd voor je en luistert super. Ze kan je heel goed laten nadenken over jezelf. Door de training heb ik mezelf weer gevonden. Ik heb energie en geniet weer van het leven. Daar ben ik Cindy heel erg dankbaar voor. Ik gun iedereen deze ervaring!
– Nathalie-

De Mindfulness training heeft me zeker geholpen om beter mijn weg te vinden, mijn gevoelens te ontdekken en ermee om te gaan, en beter in het nu te blijven.. Ik neem het zeker mee in mijn rugzak als nuttige bagage.
– Paulien-

Ik was erg met mijn zelf aan het worstelen ,was erg teleurgesteld in mijn mede mens en was zoekende , Ik zelf kon de weg niet vinden en toen de mindfull gedachten op mijn pad kwam en het lezen ervan dacht ik dat ga ik doen
En 8 weken echt met jezelf in de leer te gaan kom je een heel eind . De zware last die ik met mij mee droeg werd rustiger en leerde er beter mee om te gaan en dat je in het nu leeft . Wat je met je mee draagt wel mag accepteren maar je hoeft het niet meer mee te dragen .het leven werd lichter en kon het van een andere kant bekjken . Ik heb erg veel van de training geleerd en gebruik het nog dagelijks . Ben nu ook mindfull yoga, ook bij PuurNU,
aan het volgen dit is een mooi vervolg op de mindfulltraining
Het is een mooi weg om in te gaan voor lichaam en geest
Cindy bedankt❤️
– Annethe-

Ik vond het een bijzondere ervaring om aan de training mindfulness mee te doen. Ik wilde graag wat minder beheerst worden door mijn gedachten en gebeurtenissen uit het verleden en ik dacht: ik probeer het, het kan geen kwaad, het kan me hooguit iets opleveren. En dat heeft het zeker gedaan! Meer dan ik vooraf dacht. Ik voel me veel rustiger, kan nare gedachten laten voor wat ze zijn en laat me er niet meer door leiden zoals ik voorheen wel deed. Ook mijn nek- en schouderpijn zijn verdwenen. Ik heb veel wijze lessen geleerd en vond het fijn om dat op mijn eigen manier en samen met anderen te mogen doen.
– Lisette –

Het leven is een reis dat geeft Cindy je mee…. dat is zeker waar en dat begint al voor de training mindfulnes, voor mij een openbaring met handvatten waar ik zelf mee verder kan.
Een aanrader om te gaan doen om te leren LEVEN.
Dank je wel Cindy!
– Petra –

 

Wil je meer informatie dan kun je me bereiken via mail of telefoon.
info@puurnu.net
of
0614198665

 

Klik hier
http://www.puurnu.net/alles-gaat-voorbij-mindfulness/

voor een (aangepaste) oefenmeditatie uit de training Mindfulness.

 

 

Mindfulness kwam in mijn leven toen echt alles chaos en ‘drama’ was. ik was letterlijk continue aan het overleven. En dat resulteerde in giga overspanning en het gewoon even niet meer weten met als gevolg veel huilen, paniekaanvallen en een bijna ondragelijke innerlijke onrust.

Via de boeken van Eckhart Tolle, waar ik ‘toevallig’ mee in aanraking kwam kreeg ik letterlijk meer lucht, meer ruimte en meer begrip voor mezelf en voor mijn leven. Ik ging me hierdoor verdiepen in Mindfulness en dat gaf mij zo ontzettend veel meer leven dat ik ervoor koos om mijn leven hieraan verder te wijden en de kennis en beoefening van Mindfulness over te dragen aan hen die hier behoefte aan heeft. Ondertussen, na 10 jaar beoefening en het uitdragen van deze beoefening, is mijn aandacht, mijn bewustzijn en mijn gewaarzijn dusdanig gegroeid dat ik zonder aarzelen kan zeggen dat lijden min of meer uit mijn leven is verdwenen omdat mijn  vermogen om te antwoorden elke dag nog toeneemt en reactief gedrag elke dag vermindert. Uiteraard maak ik wel volop deel van het leven dus vrij zijn van lijden wil niet zeggen dat er geen stomme, moeilijk, pijnlijke of ingewikkelde issues meer zijn. Het wil wel zeggen dat al deze ingewikkelde en moeilijke zaken door mij herkent worden en waarin ik kan antwoorden naar mijn authenticiteit van dat moment in wat ik wil en ook aankan. Ik mag zijn wie ik elk moment ben (en als dat niet van mezelf mag dan herken ik dát en kan ik opnieuw mijn antwoord geven). Ik mag mijn eigen tempo bepalen naar wat ik wil en aankan. En ik weet dat leven niets anders van mij vraagt dan aanwezig te zijn zodat ik mijn antwoorden ook kán geven. En dit wens ik iedereen toe!

 

 

 

Mindfulness; van overleven naar Leven is o.a. voor jou ;
– als je over-spannen bent of opknappende bent van een burn-out
– als het leven je zwaar valt
– als je voelt dat het ook anders kan
– als je niet meer weet wie je bent
– als je aan het overleven bent
– als je meer IN het leven wilt zijn, staan en deelnemen
– als je meer in je leven wilt ‘spelen’
– als je ‘dieper’ wilt leven
– als je genoeg hebt van ‘oppervlakkig’

en zo zijn er nog zoveel meer redenen te bedenken!
Je zult het voelen of gevoeld hebben als deze training wat voor jou is.
Ik kan het je ten zeerste aanraden.

 

Veel gestelde vragen

Word ik helemaal iemand anders na deze training?
Nee zeker niet!! Je word wel meer jezelf omdat je aangeleerde patronen en verwachtingen die je van een ander hebt overgenomen of jezelf hebt aangeleerd losser laat.

Moet ik oefenen voor deze training?
Ja! Gedurende de week na de bijeenkomst beoefen je datgene wat tijdens de bijeenkomst is besproken. Beoefenen is echt nodig om zo je hersenen mee te nemen in dit proces.

Kan ik deze training ook online volgen?
Mindfulness; van overleven naar leven! kan ook online. Dan schaf je via bol.com het werkboek aan en middels mailcontact werken we samen aan de training. Kosten hiervan zijn 200 euro. Mail mij als je hier mee informatie over wilt.

Ik vind het een beetje spannend om dit proces aan te gaan. Kun je wat van die spanning wegnemen?
Wat je zou kunnen doen is het boek ‘wat nu als ik vrede vind in een kop koffie’ aanschaffen (bol.com en andere online boekwinkels). In dit boek volg je het proces van de hoofdpersoon en zo krijg je een beetje een beeld van het proces wat jij met jezelf aangaat.

Hoe gaat de betaling?
De betaling gaat vooraf aan de training.
In groepsverband kost de training 240 euro. De eerstvolgende training start in mei 2018.
Een individueel traject kost 360 euro.
De online training kost 200 euro.

Wat is het verschil tussen de groepstrainingen, de individuele trainingen en de online training?
De groepstraining volg je als groep. Er is minder ruimte voor persoonlijke issues maar daarentegen kun je ook je voordeel halen uit het groepsproces en de inbreng van je mede deelnemers.
Het individuele traject is persoonlijker. Er is volop ruimte om de training richting jouw issues en ritmes te bewegen. Het kan ‘veiliger’ voor je voelen maar daarentegen mis je de inbreng vanuit de rest van de groep.
De online training volg je thuis in je eigen tijd en op je eigen moment. Doordat je je proces beschrijft en mijn feedback en mogelijk vragen over je proces op beeld voor je ziet kan het intenser zijn omdat schrijven over jezelf de intensiteit vergroot. Daarentegen mis je het groepsgebeuren en de verduidelijkende inzichten en inspiratiemomentjes. 

Waar is deze training?
Deze training vind plaats in Breezand in de ruimte van PuurNU (zandvaart) behalve als je de training online volgt.

Op dit moment zit ik volop in drukte, gejaagdheid en in overleven. Zal ik wachten met het volgen van deze training tot het weer wat rustiger is of is het raadzaam tijd vrij te maken om juist nu wel de training te doen?
Uiteraard ben jij de enige die hierop kan antwoorden maar als ik je mag adviseren, dan adviseer ik je om juist NU de training te doen. Nu is het moment blijkbaar dat je het het meest nodig hebt!

Is Mindfulness niet vaag of zweverig?
Dat ligt er maar net aan wat jij vaag of zweverig vind 😉
Zweverig of vaag betekent eigenlijk ‘ik weet niet goed wat je bedoelt’ of ‘wat je zegt of doet is ongrijpbaar voor mij’. 
En Mindfulness is wat dat betreft erg duidelijk, aards en zet je met beide benen op de grond in je eigen leven zodat ‘vaag’ en of ‘zweverig’ voor jou niet meer gelden omdat je precies weet wat je doet, waarom je dat doet en wat het je geeft.

Staan jou vraag er niet bij? Mail of bel me op info@puurnu.net of 0614198665

 

“Je hebt niet altijd een plan of uitgestippelde route nodig! Soms is het enige wat je nodig hebt het ritme van je adem, vertrouwen en het vermogen om los te kunnen laten om te zien wat er dan gebeurt. Met andere woorden;
Wat er was dat was er. Wat er is, dat is er. Wat er komt, dat komt er. En het enige moment om daar op te kunnen antwoorden is in het moment zelf”

 

Misschien zie ik je tijdens de training Mindfulness; van overleven naar leven!
info@puurnu.net
06 14198665

X Cindy