Levensenergie

Al sinds ik me kan herinneren heb ik een fascinatie voor de energieën om ons heen; wonderlijk vond ik het altijd wanneer ik hoorde dat genezing mogelijk was door een juist gebruik van deze energieën.
Boeken waarin Reiki, quantum touch en andere vormen van hand-energie genezing in beschreven stonden hadden mijn interesse en toch deed ik er verder nooit wat mee.
Ik vond het te ingewikkeld ofzo.. de ademtechnieken.. de visualisaties die je als behandelaar moest doen.. daar had ik gewoon niets mee.. Ik had het gevoel dat dat helemaal niet nodig zou moeten zijn. Energi is energie en energi is altijd en overal om ons heen aanwezig. Daarbij had ik ook sterk het idee dat het mijn tijd nog niet was om er verder mee aan de gang te gaan.
De fascinatie echter bleef, ook wel een soort “dat wil ik ook kunnen”- gevoel was aanwezig.

In de zomer van 2014 merkte ik dat ik toe was aan verdieping in deze energieën. Na het lezen van Eric Pearl zijn verhaal (reconnective healing) begon ik wat te spelen met de energie tussen mijn handen en tot mijn grote verbazing lukte dat.. ik kon daadwerkelijk de energi voelen stromen. Wauw!
Op dat moment had mijn vader last van zijn spieren. Spierreuma volgens de dokter. De man die altijd zo graag in beweging was, snoeiend, werkend en genietend van de tuin kon zijn arm niet meer optillen. De plek waar de spierreuma zich manifesteerde was stijf en pijnlijk.
Ik zag mijn kans 🙂 en bood hem aan hem te behandelen, als experiment.
Na de 1e behandeling gaf hij aan dat er meer beweging zat in zijn arm en de pijnlijke en stijve plek wat verminderd was. Na de 2e behandeling kwam daar bij dat zijn hoofd wat ontspannender voelde en na de 3e keer was hij in staat zijn arm weer helemaal te gebruiken..
Met een onderhoudsdosering medicatie heeft hij totaal geen last meer van de gediagnosticeerde spierreuma. Hoe wonderlijk..

Na deze wonderlijke ervaring bleef het weer even stil rondom dit werken met energieën. Andere zaken vroegen mijn aandacht, maar wat ik wel ging doen was mijn zoon zijn hoofd behandelen. Zijn eerste begin op de middelbare school vroeg wat van zijn inzet en energiegebruik en al de nieuwigheid die op hem afkwam gaf hem een vol hoofd. Voor het slapen werkte ik met de energieën rondom zijn hoofd en binnen 5 minuten sliep hij als een kind zo blij.
Voor een hele lange tijd gaf hij me zelf aan als hij wilde ‘dat ik zijn hoofd’ deed.
Nu hij gewend is aan al de vernieuwingen heeft hij het niet meer nodig en vraagt er niet meer om. Prima, het heeft zijn werk gedaan.

Ondertussen behandelde ik ook mijn oom. Op de verjaardag van ons nichtje vertelde hij me last te hebben van een slijmbeursontsteking in zijn polsgebied.
Onder het genot van een kop koffie en de gezelligheid begon ik zijn arm te behandelen met de levensenergi. Er gebeurde vrij weinig tot helemaal niets totdat hij zich inene naar me omdraaide en me vroeg wat ik toch deed.. het deed m zeer, de tranen sprongen hem in zijn ogen.. en dat terwijl ik niets anders deed als spelen met de energi waarbij mijn handen op afstand waren van zijn arm. Even volhouden grapte ik tegen hem en tegen de tijd dat ik klaar was kon mijn oom zijn arm weer optillen in tegenstelling tot even daarvoor. De pijn was stukken minder.. Daarna is hij nog 1 keer terug geweest om de klus af te maken en tot op heden is de pijn weggebleven.. alleen als het koud is en hij is bezig met zijn tuin en de plantjes, is het weer even terug. Bij binnenkomst in de warmte trekt de pijn dan ook zo weer weg..

Het is vooral dit laatste voorval met mijn oom geweest die me deed wakker schudden. Wat is dit vroeg ik me af.. wat maakt dat dit onder mijn handen gebeurt?
Ik besloot dit verder te onderzoeken en de Yogadeelnemers te benaderen voor een experiment hierin.
Was het toeval, die 3 voorvallen, of gebeurt er daadwerkelijk iets als ik mijn handen boven of op het lichaam houdt en leg? En wat gebeurt er dan precies? Is het voor iedereen voelbaar? Heeft het voor iedereen (blijvend) resultaat?

Nu, na een intensieve tijd van experimenteren kan ik die vragen beantwoorden..
Nee het was geen toeval, iedereen die deelnam aan dit experiment heeft de energie kunnen voelen stromen van binnen en van buiten.. bijna iedereen heeft een resultaat kunnen waarnemen, helaas niet altijd blijvend maar verlichting in pijnlijke klachten bracht het zeker.
Mentaal bracht het werken met de energieën de deelnemers over het algemeen een meer helder denken, een blijer gevoel en meer ontspanning.
De momenten van behandeling zelf werd door de deelnemers ervaren als zeer prettig en heel ontspannend.
Deze intensieve tijd van experimenteren bracht mij ook tot een diepere verbinding met deze energieën, gaandeweg het experiment vorderde merkte ik dat ik de energieën gericht kon ‘sturen’ door me volledig op een bepaald lichaamsdeel te concentreren en hier mijn  handen boven te houden of deze met het lichaam te verbinden. Dit maakte dat de resultaten diepgaander werden en meer hun werk konden doen.

Effin, een en ander heeft mij doen besluiten de Levensenergiebehandelingen binnen PuurNu aan te gaan bieden.
Ik beloof geen wonderen, wel verlichting. En ik weet dat wonderen bestaan, dus wie weet..

Ik werk hierin als volgt;

De eerste sessie levensenergie bestaat uit 3 behandelingen van 45 minuten in 1 week. Dit voor de ‘boost’ aan stroming in het lichaam; de zelfhelende eigenschappen van het lichaam worden hierdoor ruimschoots gestimuleerd.
Daarna kun je besluiten wat je verder wilt. Wekelijks, maandelijks of eens in de zoveel maanden (60 minuten per keer) of je besluit dat je het bij de eerste boost wilt laten. Dat kan ook uiteraard. Je zult wel voelen wat er voor jou klopt en daar mag je ook naar luisteren. Aan te raden is het om het jezelf en je lichaam wel een kans te geven als in niet te snel resultaat te willen zien. Soms heeft het lichaam gewoon meer tijd nodig om oude en geblokkeerde energieën  op te ruimen waardoor je klacht weggaat.
Voor de eerste sessie betaal je 75 euro.
Daarna per keer 30 euro.