gezichtsyoga

Een bijzondere vorm van Yoga! De gezichtsYoga.
Yoga voor het gezicht is ervoor bedoelt  om de verstarde en ongebruikte spieren in het gezicht weer tot leven te brengen waardoor het ‘masker’ van je gezicht (en welke je jezelf de afgelopen jaren waarschijnlijk hebt ‘aangemeten’) zich (deels) kan loslaten waardoor ook de emotionele aspecten van dat masker weer kunnen stromen.

Ieder mens kent een zekere verstarring in het gezicht. We noemen zo’n verstarring een masker. Afhankelijk van wat jouw gemoedsrust in het algemeen is, is zo’n masker te ‘lezen’.
Vind je het leven zwaar en/of ben je ontevreden? Dan is dat zichtbaar in jouw masker in de vorm van bijvoorbeeld naar beneden hangende mondhoeken.
Ben je een piekeraar en/of verricht je veel en zwaar denk werk? Dan is dat zichtbaar in jouw masker in de vorm van bijvoorbeeld een continu fronsend voorhoofd en aangespannen ‘haviks’ ogen.
Gaat het merendeel van je aandacht gedurende je dag uit naar inspanning en ongemak en/of is er veel inspanning en ongemak in je dagelijks leven? Dan is dat zichtbaar in jouw masker in de vorm van bijvoorbeeld strakke en gespannen kaken, strakke lippen en een strak en aangespannen gezicht.

Dit masker in je gezicht is, als je je er bewust van word, vaak zeer onprettig. Het confronteert je als het ware steeds weer met de zaken die jij in je dagelijks even ervaart en wat maakt dat jij dit masker blijkbaar draagt.

MAAR; eenmaal bewust van dat masker ontstaan er ook mogelijkheden!

Namelijk, je eigen keus, toewijding en motivatie om jezelf van dat masker te verlossen waardoor je gezicht meer ontspannen word, meer kan meebewegen met de momenten zoals ze zijn en belangrijk!, het heel bewust jezelf verlossen van dat masker zal je tevens helpen de emotionele vastzittende energieën in je gezicht in beweging te laten komen waardoor er letterlijk ruimte ontstaat om eens te kijken naar je dagelijks leven en wat je daar in zou kunnen veranderen.
Het masker is dus én een gevolg én kan ook een begin zijn van een vernieuwde blik (letterlijk en figuurlijk) die je helpt meer relaxed te ontvangen en te geven.
Daarbij, gezichtsyoga kan ook helpen om het gezicht er jonger uit te laten zien (en dat is een mooi extraatje 🙂

 

Wat gaan we doen tijdens dit speelmoment?
– het fysieke lichaam ontspannen
– het gezicht onderzoeken middels fysiek voelen (bewust worden van jouw masker)
– het gezicht ontspannen
–  het masker intensief in beweging brengen
– navoelen tevens opnieuw ontspannen
– het geven van de innerlijke glimlach aan je gezicht en lichaam (wat je gemoedsrust direct een prettige boost geeft)

Na afloop voel je je meer ontspannen en meer zelfverzekerd om de heel eenvoudige reden dat je de energiestroom van binnen weer tot bewegen (letterlijk en figuurlijk) hebt aangezet. Deze inwendige beweging zorgt voor een meer natuurlijke uitwendige beweging.

Je krijgt een beknopte instructie op je mail na afloop om dit proces zelf verder vorm te blijven geven.

 

Wanneer; zaterdag 31 maart 2018    15.00 uur tot 16.30 uur
Waar: ruimte PuurNU
Deelnamekosten zijn 27,50 euro (gebruikers van de SPEELTIJD-APP betalen 25,00 euro)
Opgeven kan via de mail info@puurnu.net of whatssApp 0614198665